Rewolucyjna żywność
Chińscy towarzysze nie zapominają o spragnionych tanich towarów zachodnich konsumentach i podsyłaja nam prawdziwe 'cacka'.
Amerykanie widać coraz niechętniej przyjmują te dary i podnoszą larum. Federacje producentów i organizacje konsumenckie ostrzegają przed żywnością sprowadzaną z komunistycznych Chin.
Na początku maja na południu Stanów Zjednoczonych zakazano sprzedaży ryb z rodziny sumowatych pochodzących z Chin. Według dyrektora Departamentu Rolnictwa i Handlu stanu Mississippi, Lestera Spell Jr. we wszystkich pobranych próbkach z flietów rybnych znaleziono substacje niebezpieczne dla zdrowia: antybiotyki.
Filety wycofano ze sprzedaży w sklepach. "Mozliwe że ryby z Chin są nadal dostępne w szpitalach, szkołach, domach opieki społecznej czy restauracjach", przyznał Dr. Spell.
Także w stanie Alabama w 14 próbkach na 20 ryb pochodzących z Chin znaleziono antybiotyki i wstrzymano sprzedaż.
Walmart, największa sieć amerykańskich supermarketów, wstrzymał sprzedaż chińskich ryb z rodziny sumowatych w całym kraju; "Wolimy być ostrożni", stwierdziła rzecznik Walmartu, Karem Burk.
Testom mają być wkrótce poddane ryby sprowadzane z Chin w stanie Arkansas.
W zeszłym roku Amerykańska Agencja d/s Żywności i Leków ostrzegła przed zakupem ryb importowanych z Chin i Wietnamu w których znaleziono 4 rodzaje zakazanych antybiotyków, a także zieleń malachitową i fiolet krystaliczny - barwniki stosowane w przemyśle, co do których istnieje podejrzenie, że mogą powodować raka i choroby nerek i wątroby
Według danych Agencji d/s Żywności i Leków dodatowym problemem okazał sie gluten pszenny pochodzący z Chin; gluten jest komponentem wykorzystywanym do produkcji pasz dla trzody, bydła oraz karmy dla zwierząt domowych;okazało się, że Chiny nie stosują glutenu ale tanią mąka o niskiej zawartości protein; do maki dodawany jest zwiazek chemiczny, melamina, po to aby w trakcie testów wskazywał na zwiększoną ilość protein. Falszywy gluten, a także karma ją zawierająca została sprzedana do Kanady i USA.
Kilka dni temu Federacja Producentow Ryżu oglosila, że będą prowadzone kontrole mające ustalić czy producenci wyrobów ryżowych nie wykorzystuja produktow chinskich zawierających min. melanine.
Chińscy towarzysze staraja się jak moga, aby wykorzystaćtać "dobrodziejstwa globalizacji i podesłać nam to i owo; dla wszystkich obrońcow 'rozwijającego się kapitalizmu w ChRL" mam dobrą wiadomość: towarzysze poprostu dbają o nas w myśl zasady "co nas nie zabije to nas wzmocni....." Rewelacyjnie ..o przepraszam.... REWOLUCYJNIE!!!!
Amerykanie widać coraz niechętniej przyjmują te dary i podnoszą larum. Federacje producentów i organizacje konsumenckie ostrzegają przed żywnością sprowadzaną z komunistycznych Chin.
Na początku maja na południu Stanów Zjednoczonych zakazano sprzedaży ryb z rodziny sumowatych pochodzących z Chin. Według dyrektora Departamentu Rolnictwa i Handlu stanu Mississippi, Lestera Spell Jr. we wszystkich pobranych próbkach z flietów rybnych znaleziono substacje niebezpieczne dla zdrowia: antybiotyki.
Filety wycofano ze sprzedaży w sklepach. "Mozliwe że ryby z Chin są nadal dostępne w szpitalach, szkołach, domach opieki społecznej czy restauracjach", przyznał Dr. Spell.
Także w stanie Alabama w 14 próbkach na 20 ryb pochodzących z Chin znaleziono antybiotyki i wstrzymano sprzedaż.
Walmart, największa sieć amerykańskich supermarketów, wstrzymał sprzedaż chińskich ryb z rodziny sumowatych w całym kraju; "Wolimy być ostrożni", stwierdziła rzecznik Walmartu, Karem Burk.
Testom mają być wkrótce poddane ryby sprowadzane z Chin w stanie Arkansas.
W zeszłym roku Amerykańska Agencja d/s Żywności i Leków ostrzegła przed zakupem ryb importowanych z Chin i Wietnamu w których znaleziono 4 rodzaje zakazanych antybiotyków, a także zieleń malachitową i fiolet krystaliczny - barwniki stosowane w przemyśle, co do których istnieje podejrzenie, że mogą powodować raka i choroby nerek i wątroby
Według danych Agencji d/s Żywności i Leków dodatowym problemem okazał sie gluten pszenny pochodzący z Chin; gluten jest komponentem wykorzystywanym do produkcji pasz dla trzody, bydła oraz karmy dla zwierząt domowych;okazało się, że Chiny nie stosują glutenu ale tanią mąka o niskiej zawartości protein; do maki dodawany jest zwiazek chemiczny, melamina, po to aby w trakcie testów wskazywał na zwiększoną ilość protein. Falszywy gluten, a także karma ją zawierająca została sprzedana do Kanady i USA.
Kilka dni temu Federacja Producentow Ryżu oglosila, że będą prowadzone kontrole mające ustalić czy producenci wyrobów ryżowych nie wykorzystuja produktow chinskich zawierających min. melanine.
Chińscy towarzysze staraja się jak moga, aby wykorzystaćtać "dobrodziejstwa globalizacji i podesłać nam to i owo; dla wszystkich obrońcow 'rozwijającego się kapitalizmu w ChRL" mam dobrą wiadomość: towarzysze poprostu dbają o nas w myśl zasady "co nas nie zabije to nas wzmocni....." Rewelacyjnie ..o przepraszam.... REWOLUCYJNIE!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz